Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, που αποτελεί κοινό στόχο όσων ασχολούνται με το θέμα της οσφυαλγίας, μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών, η λήψη φαρμάκων, η εφαρμογή φυσιοθεραπείας και ασκήσεων και τέλος, η εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών. Στη συνέχεια, θα αναφερθούν συνοπτικά τα είδη των θεραπευτικών παρεμβάσεων που μπορούν να εμπλακούν στην αντιμετώπιση της χαμηλής οσφυαλγίας. 
Στα φάρμακα από το στόμα περιλαμβάνονται τα μη στεροειδή αντιφλεγμνώδη, τα στεροειδή αντιφλεγμονώδη, τα μυοχαλαρωτικά και τα αναλγητικά.
Στην ενέσιμη θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνονται οι ενέσεις στα επώδυνα σημεία, στις μικρές αρθρώσεις και επισκληρίδιες ενέσεις κορτιζόνης.
Στους έντονους πόνους της οσφυαλγίας προτιμάται η κινητοποίηση του ασθενούς στο μέτρο του υποφερτού, από την ακινητοπίηση του στο κρεβάτι. Σε ταχύτερη αποκατάσταση οδηγούνται οι ασθενείς με λιγότερο οξέα επεισόδια που διατηρουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Στις φυσικοθεραπευτικές τεχνικές χρησιμοποιούνται απλές μέθοδοι όπως ψυχρά ή θερμά επιθέματα αλλά και ο ηλεκτρικός ερεθισμός (TENS) και η εφαρμογή έλξεων. Η αποτελεσματικότητα αυτών των θεραπειών είναι διαφορετική στον κάθε ασθενή.
Η χειροπρακτική θεραπεία έχει παρεμφερή αποτελέσματα με τις φυσικοθεραπευτικές τεχνικές έδειξαν ορισμένες μελέτες.
Η εφαρμογή ασκήσεων βελτιώνει την ευλυγισία της μέσης, δυναμώνει τον κορμό, μειώνει τον πόνο και περιορίζει όλες τις αρνητικές επεκτάσεις που σχετίζονται με τη χρόνια οσφυαλγία. Πιλάτες και γιόγκα δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμα.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα το μασάζ έχει καλύτερα αποτελέσματα στη λειτουργικότητα και τον περιορισμό του πόνου σε σύγκριση με το βελονισμό.

Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής ΣτήληςΣυντηρητική Θεραπεία της Χρόνιας Εμμένουσας Χαμηλής Οσφυαλγίας
Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής Στήλης Συντηρητική Θεραπεία της Χρόνιας Εμμένουσας Χαμηλής Οσφυαλγίας Αντιμετώπιση
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης