Ενδοσκοπική, ελάχιστα επεμβατική Disc-FX εγχείρηση δίσκου για δισκογενή πόνο

Το σύστημα Disc-FX® είναι ένα καινοτόμο , ελάχιστης παρεμβατικότητας σύστημα για την χειρουργική της σπονδυλικής στήλης, σχεδιασμένο  για  αποτελεσματική προσπέλαση του κατεστραμμένου  δίσκου, χωρίς να προκαλεί βλάβη στις  γειτονικές  ανατομικές δομές. Το Disc-FX® επιτρέπει πολλαπλές  θεραπευτικές  επιλογές, σε σύγκριση με άλλες συσκευές  εστιασμένης – αποκλειστικής θεραπείας  που έχουν αναπτυχθεί . Το Disc-FX® χαρακτηρίζει μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συσκευή πλοήγησης, που ονομάζεται Διπολικό Σύστημα Trigger-Flex® , η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για να προσεγγίζει και να θεραπεύει το νοσούν τμήμα/ τα νοσούντα τμήματα του δίσκου. Το Trigger-Flex® εκπέμπει μια συγκεκριμένης  μορφής  ενέργεια  ραδιοκυμάτων, η οποία χρησιμοποιείται από το 1950 σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις. Αντίθετα με οποιαδήποτε άλλη χειρουργική πηγή ενέργειας, η πατενταρισμένη ενέργεια ραδιοκυμάτων του πρωτοπόρου Ellman παράγει συγκεκριμένα ιστικά αποτελέσματα για τον χειρισμό  προκαθορισμένων  περιοχών  του δίσκου που  παράγουν πόνο.

 

Θεραπεύοντας τις Δισκοκήλες που δεν έχουν διαρρήξει τον ινώδη δακτύλιο (εμπεριεχόμενες).

Στο παρελθόν, οι ασθενείς με εμπεριεχόμενες  δισκοκήλες αντιμετωπίζονταν με συντηρητική θεραπεία που περιλάμβανε ανάπαυση, φαρμακευτική αγωγή, ειδικές  εγχύσεις στην σπονδυλική στήλη  και/ή φυσικοθεραπεία. Δυστυχώς, αυτό δεν παρέχει πάντα ανακούφιση. Στο παρελθόν, λοιπόν, οι άνθρωποι που δεν ανταποκρίνονταν στη συντηρητική αγωγή ήταν αναγκασμένοι να ζήσουν με τα συμπτώματα ή να σκεφτούν μια μείζονα χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη (δισκεκτομή για ισχιαδικά συμπτωματα ή σπονδυλοδεσία για δισκογενή οσφυαλγία). Αν υποβάλλονταν σε εγχείρηση, ίσως χρειαζόταν εβδομάδες ή μήνες για να αναρρώσουν, με αποτέλεσμα μεγάλη αναστάτωση στην καθημερινότητά τους. Με το Disc-FX® , αυτό άλλαξε. Το Disc-FX® παρέχει μια επιλογή στους ανθρώπους στους οποίους απέτυχε η συντηρητική θεραπεία και δεν είναι ακόμη έτοιμοι για μείζονα χειρουργική επέμβαση. Είναι μια  τεχνική ελάχιστης  παρεμβατικότητας, που πραγματοποιείται σε πρόγραμμα χειρουργείου ημέρας, κατά την οποία ο ασθενής θα γυρίσει στο σπίτι του την ίδια μέρα της επέμβασης, με μόνο έναν μικρό επίθεμα στην πλάτη του. Το Disc-FX® πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας καθοδήγηση με ακτίνες χ, ώστε να τοποθετηθεί με ακρίβεια το Σύστημα Disc-FX® μέσα στο δίσκο. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συσκευή Disc-FX® εισάγεται στη συνέχεια στο κέντρο του δίσκου, όπου ο δισκικός  ιστός  καυτηριάζεται  με ακρίβεια και/ή αφαιρείται. Σαν αποτέλεσμα, η πίεση του δίσκου μειώνεται κι έτσι ανακουφίζονται τα συμπτώματα.

Ποιος είναι υποψήφιος για τη συγκεκριμένη επέμβαση;

Οι ασθενείς με συμπτωματικές, εμπεριεχόμενες (δισκοκήλες που δεν προβάλουν πολύ και δεν πιέζουν ιδιαίτερα ρίζα ή νωτιαίο σάκο) οσφυϊκές δισκοκήλες , που δεν  έχουν ανταποκριθεί στη συντηρητική θεραπεία, μπορεί να  ανακουφιστούν  από μια τέτοια διαδικασία. Τα τυπικά κλινικά σημεία μιας  εμπεριεχόμενης  οσφυϊκής δισκοκήλης είναι πόνος χαμηλά στην  οσφύ  ή πόνος που ακτινοβολεί στο κάτω  άκρο  συνοδευόμενος από λίγο πόνο χαμηλά στην πλάτη.  Το Disc-FX® μπορεί να μην είναι ευεργετικό σε προχωρημένη, εκφυλιστική δισκοπάθεια ή σε σπονδυλικά κατάγματα. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει και θα προσδιορίσει αν είστε ένας υποψήφιος για τη επέμβαση με  Disc-FX®.

Δυνητικά  οφέλη της διαδικασίας Disc-FX® :

 • Ελάχιστα παρεμβατική επέμβαση
 • Χειρουργείο μίας ημέρας (δυνατή η αναχώρηση από το Νοσοκομείο μερικές ώρες από την επέμβαση)
 • Ελάχιστη τομή δέρματος (3-4 χιλιοστά)
 • Ταχεία διαδικασία
 • Πολλαπλές θεραπευτικές επιλογές
 • Τοπική αναισθησία
 • Στοχευμένη πρόσβαση στην κατεστραμμένη (νοσούσα) περιοχή του δίσκου
 • Δυνατή η θεραπεία σε πολλαπλά δισκικά επίπεδα.
 • Σύντομη  επιστροφή στις φυσιολογικές δραστηριότητες

Το Disc-FX® έχει αποδειχτεί ότι:

 • Προσφέρει μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή
 • Παρέχει βελτίωση στην ποιότητα της ζωής
 • Θεραπεύει πολλαπλά επίπεδα δίσκων με μία χειρουργική επέμβαση

Υπάρχουν επιπλοκές στην διαδικασία Disc-FX® ;

Όπως όλες οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες δισκικής νόσου, οι ανεπιθύμητες ενέργειες του Disc-FX® είναι σχετικά σπάνιες και θα πρέπει να συζητηθούν με τον ιατρό σας.Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής Στήλης
Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής Στήλης Ενδοσκοπική, ελάχιστα επεμβατική Disc-FX εγχείρηση δίσκου για δισκογενή πόνο
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης