Ενημερωθείτε σχετικά με...
Επικοινωνήστε μαζί μας...
Τσιμισκή 71 Θεσσαλονίκη
4ος όροφος
Τηλ.: 2310 265 075
Mob.: 6945 487 394

Τεχνικές


Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για τη σπονδυλοδεσία ως θεραπεία της χαμηλής εμμένουσας οσφυαλγίας είναι οι εξής: η οπισθιοπλάγια σπονδυλοδεσία, η πρόσθια αφαίρεση του δίσκου σε συνδυασμό με  διαμεσοσπονδύλιο σπονδυλοδεσία, η οπίσθια αφαίρεση του δίσκου σε συνδυσμό με διαμεσοσπονδύλιο σπονδυλοδεσία και η σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης τεχνικές 360 ή 270 μοιρών.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις για την κάθε τεχνική, οι περισσότεροι χειρουργοί, λαμβάνοντας υπόψη τα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενή, καταλήγουν στην πιο κατάλληλη τεχνική για τον καθένα.


Η οπισθοπλάγια σπονδυλοδεσία με τη χρήση οστικού αυτομοσχεύματος με ή χωρίς διαυχενικές βίδες έχει αρκετά μεγάλη επιτυχία σε επιλεγμένους ασθενείς και είναι μια εύκολη τεχνική που αποσυμφορίζει επαρκώς τα νευρικά στοιχεία αποφεύγοντας τους κινδύνους της πρόσθιας προσπέλασης και μειώνοντας την πιθανότητα του σχηματισμού ψευδάρθρωσης.
Η πρόσθια οσφυϊκή και η οπίσθια οσφυϊκή διαμεσοσπονδύλιος σπονδυλοδεσία καθώς και η κυκλική σπονδυλοδεσία εξαλείφουν τον μεσοσπονδύλιο δίσκο ως πιθανή πηγή πόνου και ενδεχoμένως απαιτούν μικρότερη ποσότητα οστικού μοσχεύματος σε σχέση με την οπίσθια σπονδυλοδεσία.
Με τις ελάχιστα επεμβατικές τεχικές αποφεύγεται ο έντονος μετεγχειρητικός πόνος και ο μεγάλος χρόνος ανάρρωσης των συμβατικών τεχνικών σπονδυλοδεσίας.
Στη χρόνια εμμένουσα χαμηλή οσφυαλγία ο ιατρός θα εκτιμήσει τα συμπτώματα μετά από κλινική εξέταση και απεικονιστικές εξετάσεις και αφού θέσει τη διάγνωση θα συζητήσει με τον ασθενή όλες τις παραμέτρους και εναλλακτικές μέχρι την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης.

 


active³ 4.8 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης