Ενημερωθείτε σχετικά με...
Επικοινωνήστε μαζί μας...
Τσιμισκή 71 Θεσσαλονίκη
4ος όροφος
Τηλ.: 2310 265 075
Mob.: 6945 487 394

Συμπεράσματα


Η συντηρητική αντιμετώπιση της εμμένουσας οσφυαλγίας σαν στόχο έχει να διαχειριστεί τη φυσική εξέλιξη της βλάβης, να περιορίσει τον πόνο και να βοηθήσει τους ασθενείς να παραμείνουν λειτουργικοί. Στα πλαίσια αυτά ο ασθενής μαθαίνει για τα αίτια της εκφύλισης, τη συσχέτισή της με τα συμπτώματα και τη φυσική εξέλιξη της διαταραχής, που για τους περισσότερους είναι ευνοϊκή. Επίσης, οι ασθενείς οφείλουν να γνωρίζουν ότι η διατήρηση της κινητοποίησης κατά τη διάρκεια και μετά από ένα επεισόδιο οσφυαλγίας μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση και δεν αυξάνει τον κίνδυνο για περαιτέρω εκφύλιση και επιδείνωση του πόνου.

 

 

Πολλά είδη θεραπευτικής παρέμβασης είναι διαθέσιμα στη φαρέτρα του ορθοπεδικού. Η χορήγηση φαρμακευτικών ουσιών για κάποιο χρονικό διάστημα έχει οφέλη για τον ασθενή. Σε κάποιους ασθενείς με ισχιαλγία ή νόσο των μικρών αρθρώσεων η εφαρμογή ενέσεων κορτιζόνης για μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ευεργετική. Η χρήση ψυχρών επιθεμάτων αποτελεί την πιο φτηνή, εύκολη και προσιτή πρακτική για την αντιμετώπιση της οξείας οσφυαλγίας, παρόλο που η αποτελεσματικότητά της δεν έχει επιστημονικά τεκμηριωθεί. Πολλές φυσικές θεραπευτικές πρακτικές και πολλά είδη χειρισμών έχουν προταθεί χωρίς, όμως, κάποιο από αυτά να "αντέξει" σε εντατική διερεύνηση. Η άσκηση κατέχει σημαντική θέση στη βελτίωση της κινητικότητας σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα και χρόνια χαμηλή οσφυαλγία, αλλά σε ένα οξύ επεισόδιο η χρησιμότητα της δεν είναι πλήρως εξακριβωμένη.

Τελικά, με τις υπάρχουσες θεραπευτικές προτάσεις που είναι σε κάποιο βαθμό αμφισβητήσιμες, οι θεράποντες ιατροί πρέπει να ακολουθούν απλά θεραπευτικά σχήματα και να στοχεύουν στην ασφάλεια και στη διατήρηση της λειτουργικότητας των ασθενών.  


active³ 4.8 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης