Συντηρητική Θεραπεία της Χρόνιας Εμμένουσας Χαμηλής Οσφυαλγίας

Η χρόνια εμμένουσα χαμηλή οσφυαλγία είναι μια αρκετά συχνή κατάσταση. Το 75% των ενηλίκων αναφέρει ότι έχει εμφανίσει οσφυαλγία μυοσκελετικής αιτιολογίας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους και στο 20% αυτών επιμένει. Οι περισσότεροι πάσχοντες προσπαθούν να περιορίσουν τα συμπτώματα μόνοι τους- μόνο το 1/3 αναζητά ιατρική βοήθεια. Για το 4% του πληθυσμού η οσφυαλγία αποτελεί μόνιμη κατάσταση και από αυτούς κάποιοι αναζητούν συχνά βοήθεια και από πολλαπλές πηγές. Συνολικά, για τη θεραπεία της χαμηλής οσφυαλγίας καταναλώνεται ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό ιατρικών πόρων κάθε χρόνο, κυρίως όσον αφορά τη συντηρητική αντιμετώπιση. Στην ανάλυση της συντηρητικής θεραπείας της χρόνιας χαμηλής οσφυαλγίας θα γίνει αναφορά στις αιτίες, τη φυσική εξέλιξη και την αντιμετώπιση της οσφυαλγίας καθώς και στα συμπεράσματα που προκύπτουν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αίτιο της οσφυαλγίας είναι η εκφύλιση του δίσκου.Ο τραυματισμός και η καταπόνηση δεν αποδείχθηκε να είναι αίτιο οσφυαλγίας.Τελευταία η γονιδιακή - γενετικά προκαθορισμένη εκφυλιση κυττάρων επικρατεί σαν αίτιο οσφυαλγίας.
Η φυσική εξέλιξη της εμμένουσας οσφυαλγίας είναι ίαση περίπου σε ένα μήνα από ενάρξεως.Η θεραπεία στοχεύει σε περιορισμό πόνου και κινητικής δυσλειτουργίας.
Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της χαμηλής οσφυαλγίας περιλαμβάνει την ενημέρωση των ασθενών, τη λήψη φαρμάκων, την εφαρμογή φυσιοθεραπειών και εναλλακτικών θεραπειών.
Στη συντηρητική αντιμετώπιση της εμμένουσας οσφυαλγίας ο ασθενής θα πρέπει να ενημερώνεται και να μην αποφεύγει τη δραστηριότητα. Υπάρχουν πολλά είδη θεραπευτικής παρέμβασης με τα οποία ο ιατρός στοχεύει στην ασφάλεια και τη διατήρηση της λειτουργικότητας του ασθενή.

Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής Στήλης
Θεραπείες παθήσεων της Σπονδηλικής Στήλης Συντηρητική Θεραπεία της Χρόνιας Εμμένουσας Χαμηλής Οσφυαλγίας
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης