Ενημερωθείτε σχετικά με...
Επικοινωνήστε μαζί μας...
Τσιμισκή 71 Θεσσαλονίκη
4ος όροφος
Τηλ.: 2310 265 075
Mob.: 6945 487 394

Προγραμματισμός ενός ραντεβού


Μέθοδος μιας ενδοσκοπικής εγχείρησης Disc-FX στο δίσκο

1. Αναισθησία και τοποθέτηση

Οι ασθενείς τοποθετούνται συνήθως στην πρηνή θέση. Η διαδικασία τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, ελεγχόμενη από έναν αναισθησιολόγο.

2. Ενδοσκοπική εγχείρηση Disc-FX  

Αφού αναγνωριστεί το πάσχον τμήμα του δίσκου με ακτίνες χ , ο οδηγός καθετήρας  εισάγεται μέσα στο  πάσχον διαμέρισμα του δίσκου με μια βελόνα, υπό τοπική αναισθησία. Ο σωληνίσκος εισάγεται στη συνέχεια με ακτινοσκοπικό έλεγχο. Αφού ελεγχθεί η τοποθέτηση του  σωληνίσκου εργασίας, στη συνέχεια συρρικνώνεται με την ειδική διαθερμία πρωτίστως το εσωτερικό του δίσκου και ακολουθεί η συρρίκνωση (θερμική πήξη) της στεφάνης. Λόγω  παραγωγής θερμότητας, οι νευρικές ίνες του πόνου του ινώδους δακτυλίου του δίσκου απομακρύνονται επίσης, ως μια επιθυμητή παράπλευρη ενέργεια. Επομένως, ακόμα και ο πόνος που προκαλείται από τον πάσχοντα  δίσκο εξουδετερώνεται. (δισκογενής πόνος).


Πιθανότητες επιτυχίας και κίνδυνοι της  χειρουργικής του δίσκου με   Disc-FX  

Μελέτη των εγχειρήσεων δίσκων με Disc-FX  

Μία μελέτη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μονάχου έδειξε ότι ο πόνος στην οσφύ μειώθηκε εντός 2 ημερών μετά την επέμβαση με  Disc-FX . Τα 82% όλων των ασθενών που αντιμετωπίστηκαν με Disc-FX επίσης έδειξαν κλινική βελτίωση του δισκογενούς πόνου στην οσφύ μετά από 2 χρόνια.

 

 

 

 


Περίληψη της μελέτης

Το ποσοστό επιτυχίας του Disc-FX είναι εξαιρετικό, με πάνω από  80% των ασθενών ναι είναι ικανοποιημένοι από τη διαδικασία. Ωστόσο, και αυτή η διαδικασία  μπορεί μόνο να επιτύχει μετά από αυστηρή και σύνθετη διαγνωστική εκτίμηση.

Ο δισκογενής πόνος της οσφύος συνήθως υποχωρεί  ενός των 2 πρώτων εβδομάδων  μετά τη επέμβαση με Disc-FX. Μετεγχειρητική αποκατάσταση, με τη μορφή φυσικοθεραπείας και εκγύμνασης είναι απολύτως αναγκαία,  προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε, και να ελαχιστοποιηθεί η μυϊκή  δυσλειτουργία και η ατονία του μυϊκού συστήματος της σπονδ. στήλης. Επιπλέον, είναι σημαντική η εκμάθηση ενός τρόπου ζωής, που είναι ήπιος για την πλάτη.

Κατ’ ουσίαν δεν υπάρχει εγχείρηση χωρίς κινδύνους: Ωστόσο, ειδικοί της εγχείρησης κίνδυνοι, π.χ. βλάβη στο νεύρο, μπορεί να ελαχιστοποιηθούν, αφού στον ασθενή δίνεται μόνο τοπική αναισθησία.  Αυτό επιτρέπει στον χειρουργό και τον ασθενή να επικοινωνούν σε κρίσιμες στιγμές της διαδικασίας.


active³ 4.8 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης