Τσιμισκή 71 - Θεσσαλονίκη

Παθήσεις άκρου πόδα

Ο Ορθοπαιδικός Παύλος Χριστοδούλου, εξετάζει ασθενείς με πόνο στην ποδοκνημική και τον άκρο πόδα για αξιολόγηση των αιτίων που τον προκαλούν.

Μετά από κλινική εξέταση και με βάση τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων (ακτινογραφία, μαγνητική, κ.α), εφόσον η κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει, συνιστά συντηρητική αγωγή με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα. Επίσης δίνει οδηγίες για ανάπαυση, φυσιοθεραπεία, δραστηριότητες.

Εάν η συντηρητική αγωγή δεν αποδώσει, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για τον ασθενή και να αποφύγει άμεσα μία επέμβαση γόνατος, ο ιατρός, διενεργεί ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως η έγχυση υαλουρονικού και PRP (πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια) που βελτιώνουν τη λειτουργία των αρθρώσεων του άκρου πόδα και ανακουφίζουν από τον πόνο.

Εάν ο πόνος επανέλθει ή επιδεινώνεται, διενεργεί την κατάλληλη χειρουργική επέμβαση με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, αναλόγως του προβλήματος, της ηλικίας ή και των δραστηριοτήτων του ασθενούς.

Παθήσεις του άκρου πόδα που αντιμετωπίζει:

  • Κακώσεις αχιλλείου τένοντα
  • Άκανθα πτέρνας/Πελματιαία Απονευρωσίτιδα
  • Βλαισός δάκτυλος/Εξοστώσεις
  • Πτώση μεταταρσίων
  • Νεύρωμα Morton
  • Γαμψοδακτυλία/Σφυροδακτυλία

 

Απευθυνθείτε στον Ορθοπεδικό Χειρουργό Παύλο Χριστοδούλου για ενημέρωση σχετικά με την προτεινόμενη τεχνική χειρουργικής αντιμετώπισης, ανά περίπτωση.

Δρ. Παύλος Χριστοδούλου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Στρατιωτικός Ιατρός – Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του 424 Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευμένος στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης (Spinal Unit QMC Hospital, Nottingham UK) και μεγάλη εμπειρία σε όλες τις ορθοπαιδικές παθήσεις