Τσιμισκή 71 - Θεσσαλονίκη

Παθήσεις γόνατος

Ο Ορθοπαιδικός Παύλος Χριστοδούλου, δέχεται ασθενείς με πόνο από παθήσεις του γόνατος για αξιολόγηση των αιτίων που τον προκαλούν.

Μετά από κλινική εξέταση και με βάση τα αποτελέσματα των απεικονιστικών εξετάσεων (ακτινογραφία, μαγνητική, κ.α), εφόσον η κατάσταση του ασθενούς το επιτρέπει, συνιστά συντηρητική αγωγή με αντιφλεγμονώδη και παυσίπονα. Επίσης δίνει οδηγίες για ανάπαυση, φυσιοθεραπεία, δραστηριότητες.

Εάν η συντηρητική αγωγή δεν αποδώσει, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος για τον ασθενή και να αποφύγει άμεσα μία επέμβαση γόνατος, ο ιατρός, διενεργεί ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, όπως η έγχυση υαλουρονικού και PRP (πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια) που βελτιώνουν τη λειτουργία του γόνατος και ανακουφίζουν από τον πόνο.

Εάν ο πόνος επανέλθει ή εάν η κατάσταση του γόνατος του ασθενούς επιδεινώνεται ή εάν χρειάζεται άμεσα χειρουργική αντιμετώπιση, διενεργεί την κατάλληλη χειρουργική επέμβαση με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, αναλόγως και της ηλικίας ή των δραστηριοτήτων του ασθενούς.

Παθήσεις του γόνατος που αντιμετωπίζει:

  • Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου
  • Ρήξη μηνίσκου
  • Οστεοαρθρίτιδα γόνατος
  • Χονδροπάθεια επιγονατίδος

 

Απευθυνθείτε στον Ορθοπεδικό Χειρουργό Παύλο Χριστοδούλου για ενημέρωση σχετικά με την προτεινόμενη τεχνική χειρουργικής αντιμετώπισης, ανά περίπτωση.

Δρ. Παύλος Χριστοδούλου, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Στρατιωτικός Ιατρός – Επιμελητής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του 424 Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

Μετεκπαιδευμένος στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης (Spinal Unit QMC Hospital, Nottingham UK) και μεγάλη εμπειρία σε όλες τις ορθοπαιδικές παθήσεις